­

Artikelindex

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Jaarlijks overlijden mensen door koolmonoxidevergiftiging of houden er ernstige gezondheidsklachten aan over. 

Een recent uitgebracht rapport van de Onderzoekraad voor Veiligheid geeft aan dat de omvang van het probleem met koolmonoxide drie tot vijf keer zo groot is dan eerder werd aangenomen. 
De oorzaak is meestal een slecht onderhouden open geiser, cv-ketel of gaskachel én te weinig ventilatie.
Voorkom vergiftiging door koolmonoxide en kies voor jaarlijks onderhoud.

 

 Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine. Het is vooral zo gevaarlijk omdat je het niet ruikt, ziet of proeft.
Daarom wordt het ook wel een sluipmoordenaar genoemd. Koolmonoxide wordt 250 maal sneller in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof.  
Een kleine hoeveelheid koolmonoxide in de lucht leidt al snel tot bewusteloosheid en zelfs tot de dood als er niet snel wordt ingegrepen. Lees alle weetjes over koolmonoxide terug in onze veelgestelde vragen over koolmonoxide.
Onderhoud aan cv- en open installaties is essentieel!

Eigenaren van woningen nemen het afsluiten van een onderhoudscontract voor een cv-ketel, geiser of kachel nog steeds onvoldoende serieus. 44%*  van de huishoudens heeft geen onderhoudscontract.
Ze beknibbelen op de kosten in de veronderstelling dat als het mis gaat er altijd nog tijdig ingegrepen kan worden.
Een jaarlijkse onderhoudsbeurt door Raps Service is essentieel om uw gaskachel, geiser, cv- of combiketel te controleren en veilig te laten werken. Voor mensen met een open haard of andere bijverwarming die is aangesloten op de schoorsteen of geiser is een jaarlijkse controle van de schoorsteen binnen het onderhoudscontract van Raps Service verplicht.
(* Bron: USP Marketing Consultancy, maart 2013.)

Bel voor een afspraak 045-5354999

 

­